OLD

Nebunia AVATAR

Se pare celebrul film Avatar al lui James Cameron provoaca depresii in randul fanilor.Am auzit lucrul acesta cu ceva timp in urma dar credeam ca e doar o isterie de o saptamana.
Avatar un film reusit.Un film care desi dureaza aproape 3ore nu te plictiseste.Cand am auzit cat de mult tine,ma gandeam ca ma voi plictisi,ca oameni se vor ridica de pe scaune si vor iesi din sala.Dar nu a fost asa,fiecare a stat cumintel pe locul lui chiar daca filmul a inceput la o ora destul de tarzie:22.30 .
Toate ca toate filmul e frumos,dar oare atat de frumos incat sa provoace depresii in randul fanilor.Stau si ma intreb cum e posibil ca unii sa nu reuseasca sa faca diferenta intre un film si realitate.Cat de sensibile pot fi unele persoane,cat de labil poate fi psihicul unora,cat de urata poate fi viata lor?

Eu nu cred ca un film poate provoca depresii.In ziua de azi depresia a ajuns o moda.Nu filmul e de vina,ci ei,cei care refuza sa infrunte realitatea si dau vina pe aceasta pelicula.Mi-e greu sa cred ca te uiti la un film si la scurt timp dupa,te gandesti la sinucidere doar pentru ca nu poti trai la fel ca eroi tai preferati.Poate ca e doar o strategie de marketing pentru a atrage atentia oamenilor asupra filmului.

Mai nou se pare ca multa lume isi doreste sa invete celebra limba Na’vi.A aparut pana si un site de unde poti invata limbajul celor de pe planeta Pandora.Na’vi este o limba creata de Paul Frommer.Pare interesant sa ai un limbaj inteles de doar cateva persoane,dar de ce sa nu invatam o alta limba care sa ne fie mai de folos?

Filmul a fost intens laudat dar si criticat.

In China pelicula a fost interzisa pe motiv ca ar fi subversiva.
Regizorul James Cameron a fost acuzat de plagiat.Se spune ca acesta s-ar fi inspirat din romanele “The World of Noon”, scrise la sfârşitul anilor 1960 de Arkady şi Boris Strugatsky.
Presedintele Boliviei spune:””Există multe confruntări în film, dar în acelaşi timp este un model perfect pentru lupta contra capitalismului şi a eforturilor de protejare a naturii,”
Filmul a fost acuzat chiar si de rasism si a fost criticat in termeni duri intr-un articol publicat in L’Osservatore Romano, publicatia oficiala a Vaticanului, unde a fost calificat drept “o dulcegarie sentimentala” cu o actiune “inspida”.

Cu toate acestea pelicula a castigat premiul pentru cel mai bun film,dar si pentru cea mai buna regie.A intrecut chiar si Titanicul devenind cel mai profitabil film din istoria cinematografiei.Avatar a adunat 1,859 de miliarde de dolari de la lansarea de acum 6 saptamani in timp ce Titanic a adunat in 41 de saptamani 1,843 miliarde de dolari.

Parerea mea e ca Avatar e un film bun,frumos,interesant dar nu incredibil.Parearea voastra?

(4) Comments

 1. MaryT says:

  Si eu as vrea sa stiu cateva expresii in limba Na'vi.Clar cel mai bun film al anului!

 2. Anonim says:

  Chiar ca nebunia avatar :))
  Toata lumea a luat-o razna cu filmul asta!Mie nu mia placut!Bine ca nu l-am vazut la cinema ca regretam bani

 3. nu l-am vazut. dupa cata publicitate i s-a facut parca nu as vrea sa il mai vad. poate ma razgandesc intre timp 😀

 4. Unu says:

  Foarte interesant articolul tau despre avatar! E un film bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *