OLD

La multi ani!

Astazi crestini ortodoxi si cei romano-catolici ii praznuiesc pe Sfinti Apostoli Petru si Pavel.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, fiindcă au fost “căpetenii apostolilor” şi “lumii învăţători”, contribuind, prin râvna lor, la răspândirea cuvântului evanghelic în multe părţi ale lumii.
Când Biserica a luat hotărârea de a-i pomeni în aceeaşi zi, a fost călăuzită de cursul istoric al evenimentelor. Amândoi au fost încununaţi cu cununa martiriului în aceeaşi zi, 29 iunie, anul 67.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost la aceeaşi înălţime religioasă şi morală, neavând alt scop al vieţii şi activităţii lor, decât a mărturisi pe Hristos, a vesti cuvântul Lui, a fi de folos oamenilor şi a-şi împăca cugetul lor (Faptele Apostolilor 24, 16).

Din porunca împăratului Nero, în ziua de 29 iunie în anul 67 i s-a tăiat capul şi astfel au săvârşit călătoria pe pământ aceşti doi mari luceferi şi mărturisitori ai credinţei, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, stâlpi ai Bisericii, iar duhurile lor se bucură în ceata prietenilor lui Hristos.
Au fost consideraţi, a fi cei mai potriviţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România.

Protocoalele semnate între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei, privind desfăşurarea Asistenţei Religioase în sistemul penitenciar românesc, primul din anul 1993 – la articolul 15, iar al doilea din anul 1997 – la articolul 10, prevăd că “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel vor fi consideraţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”, iar Legea 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – la articolul 77 stipulează: “Ziua de 29 iunie se proclamă ca zi a personalului din sistemul administraţiei penitenciare”.

Si pentru ca peste jumatate de milion de romana isi sarbatoresc astazi ziua onomanstica le urez LA MULTI ANI!!!Sa ne vedem si la anul la fel de sanatosi si voiosi! 🙂 Distractie placuta pentru cei care sarbatoresc in seara asta si nu exagerati cu bautura :))
LA MULTI ANI!!!

(2) Comments

  1. Salut! Mă ai adăugat la blogroll cu jocuri online noi. Poţi modifica link-ul şi pune doar http://www.ejocuri-noi.ro , te rog? Mulţumesc.

  2. O mica completare:
    Sfantul Petru a murit rastignit pe cruce, Pavel nu stiu. Oricum vietile lor sunt un real exemplu de credinta, nu cum traim noi astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *