OLD

Cum sa iti cauti un loc de munca

NetJobs.ro
Am observat ca de la o vreme din ce in ce mai multa lume isi cauta un loc de munca.
Majoritatea deja stiti cum sa procedati si de unde sa incepeti atunci cand doresti acest lucru, insa exista deasemenea o mare care inca nu stiu de unde sa inceapa sau apeleaza la metodele clasice: ziarul.
Este foarte utila si aceasta ,metoda – cautarea anunturilor in ziare, uneori mai utila decat metodele mai moderne.
Puteti alege sa cumparati ziarul sau sa il consultati online. Si pentru a va fii de ajutor iata cateva ziare online sau situri de acelasi tip:

Deasemenea aici puteti plasa si voi anunturi la rubrica “Cereri de munca”, astfel incat angajatori care obisnuiesc sa citeasca aceste anunturi sa gaseasca cererea voastra.
Acum sa trecem la metodele, sa le zicem un pic mai moderne. Siturile specializate in aceste lucruri.
 • Ejobs – unul dintre cele mai bune situri de recrutari online. Este necesara crearea unui cont. Dupa ce acesta a fost creat veti putea incepe scrierea CV-ului. Nu va ramane decat sa incepeti sa depuneti CV-ul la joburile care va intereseaza. Va puteti crea o alerta pe e-mail, care va va trimite zilnic noile joburi din domeniile selectate de voi. Pentru crearea unui cont si al unui CV click aici
 • BestJobs un alt site de recrutare online foarte bune. Avem aceleasi reguli ca si la siteul de mai sus, crearea unui CV ( click pe link pentru a fi condusi direct catre aceasta pagina ). Aveti posibilitatea de a crea un cv si in limba engleza ( exista companii care accepta doar CV-uri in aceasta limba. Pentru cei care ii doresc o mai buna vizualizare a CV-ului pot apela la serviciul C.V. Premium, mai exact ca acesta sa apara printre primele aplicatii in baza de date a firmei la care ati aplicat. Acest serviciu nu este gratuit, trebuie sa platiti 10 euro prin SMS. Il puteti activa aici. Este un site pe care eu il folosesc si personal sunt foarte multumita. Va puteti crea cont aici.
 • MyJob , un alt site de care sunt destul de multumita. Din pacate pe acest site nu avem parte de foarte multe anunturi noi. De cele mai multe ori anunturile sunt reactulizate. Insa ofera o multime de locuri de munca foarte bune. Si acest site are un serviciu destul de interesant “MyJob Curier”. Cu doar 5 euro Cv vostru ajunge direct la companiile dorite. Aici va puteti crea sau adauga un CV.
 • NetJobs, un site mai putin cunoscut decat celelalte, dar care ofera foarte multe locuri de munca. Deasemenea faptul ca nu este foarte cunoscut este spre avantajul vostru. Cei cate aplica pentru un job sunt mai putini, asa ca vi se sporesc sansele de a fi contactati si chemati la un interviu. Si de aceasta data este necesara crearea unui cont si a unui CV. Si acest site ne ofera posibiliatea de a crea unui CV premium care ofera o multime de beneficii: cv-urile apar primele in lista angajatorilor inclusiv atunci cand acesti cauta in baza de date NetJobs, toate aceste CV-uri sunt bolduite pentru a iesi in evidenta. Va puteti crea un CV Premium pentru 45 de zile ( 5 euro ) sau 90 de zile ( 9 euro ).
Cam acestea sunt siturile pe care eu le folosesc. Fiecare dintre ele va ofera posibilitatea de a crea o alerta pe email in care veti primi zilnic cele mai noi oferte de munca.
Mai exista si situl BizooJobs pe care nu prea l-am folosit. Ne ofera cam aceleasi beneficii ca si cele de mai sus.Singurul minus este ca para foarte putine joburi.
Desemnea foarte util este si Balaur.ro, un motor de cautare joburi. Va puteti crea un cont aici. Veti primi recomandari de joburi in funtie de Cv-ul vostru. Si acest tip de site poate fi de ajutor atunci cand ne dorim sa gasim cat mai multe joburi.
Joburi-Online.ro un site la inceput de drum, dar care va ofera destule sanse tocmai pentru ca nu e atat de mare concurenta ca pe alte situri unde pentru un singur post aplica sute de candidati.

(2) Comments

 1. Anonim says:

  …da, este interesant articolul prin subiectul propus. Felul in care cauti un loc de munca iti poate aduce locul de munca. Pentru a nu semana cu un slogan, va recomand http://www.geob.ro
  Un site care promite sa devina partenerul celui aflat in cautarea unui loc de munca. Eu l-am incercat si sunt multumit de resursele oferite de acest site, chiar daca acum este la inceput de drum. Incercati si voi!
  Doar implicandu-te iti maresti sansele de angajare.

 2. interesant articol :>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *