OLD

Earth Hour 2011 – Stinge si tu luminile

Sambata 26 martie si vor stinge din nou luminile pentru a sustine ora pamantului.

Bucuresti, 23 martie-  Sambata, 26 martie, la 20 :30, 51 de orase din Romania vor stinge luminile pentru o ora, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Ca in fiecare an, WWF invita bucurestenii sa sarbatoreasca Earth Hour, in cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti. Evenimentul Mai mult decat o ora pentru planeta se va desfasura sambata, incepand cu 17:30, in Piata George Enescu.
Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.
Sarbatoarea Earth Hour 2011 va incepe prin startul pentru Marsul Earth Hour 2011. Biciclistii bucuresteni sunt asteptati in Piata George Enescu, de unde se va pleca pe urmatorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piata Romana- Bd-ul. Lascar Catargiu- Piata Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piata Charles de Gaulle- Bd-ul. Maresal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Sos. Kiseleff- Piata Victoriei- Calea Victoriei – intoarcere in Piata George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizata pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396
Pe cei care isi doresc sa participe la mars, insa nu au o biblicleta acasa, organizatorii ii asteapta cu 100 de bicliclete puse la dispozitie gratuit de centrele de inchiriere IVelo si Cicloteque. Doritorii sunt invitati sa isi inchirieze bicicleta in avans, trimitand un mesaj la adresa  office@wwfdcp.ro, care sa includa numele si numarul de telefon, pana vineri, 25 martie, la orele 15:00.
Marsul Earth Hour se va incheia la orele 19:00. Incepand cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca si in anii trecuti, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare si ale Muzeului National de Arta. Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Asadar va invit si eu sa sutine-ti acesta campanie, merita din plin. Nu cred ca va fi o tragedie daca pentru o ora vom stinge luminile. Haideti sa vedem cum e sa stam pe intuneric fara calculator, telefon, televizor, radio sau orice altceva care consuma energie. Cu siguranta nu este greu. Mai bine iesiti afara in aer liber…
Implicati-va completand formularul de earth-hour.ro. Ar fi bine sa il completati doar daca aveti de gand sa stingeti luminile in casa voastra,nu doar de dragul de spune ca sustineti acest eveniment.
Mai multe detalii despre acest eveniment puteti afla direct de pe sitetul special dedicat acestui eveniment 

(4) Comments

  1. I also subscribe to this. Let give a chance to Earth!

  2. Da,asa cred si eu…nu pateste nimeni nimic daca sta fara lumina 1h. MA implic si eu 😉 Care se mai imlica 😀 ?

  3. eu am fost 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *