OLD

Si-au dat viata pentru viata

De cateva zile pe buzele tuturor sunt numele unor eroi Aurelia Ion si Adrian Iovan , cei care au murit in tragicul accident din muntii Apuseni. Cred ca nu e om care sa nu regrete , care sa nu-i planga si sa nu-i considere eroi.
Doua morti care ne-au aratat inca odata incompetenta autoritatilor romane , dar si compasiunea unor oameni simpli. Nu vreau sa vorbesc despre autoritatile care nu-si fac treaba , pentru ca nu-si merita locul in aceasta postare. Dar merita sa vorbesc despre satenii care au plecat in cautarea avionul si care l-au si gasit inaintea celor mai in masura. Jos palaria pentru acei sateni si tot respectul nostru , mai ales ca au venit si inmormantarea Aurelei , da r si a lui Adrian Iovan.
Sase ore , sase ore de chin cumplit si lacrimi inghetate pe obrazi.
Doi eroi care au murit la datorie incercand sa salveze alte vieti.
Adrian Iovan , iubea sa fie cat mai aproape de cer , acum e in ceruri. A murit facand cea ce ii placea , a platit cu viata lui pentru a salva alte cinci vieti. Important e ca acesta sa ramana in amintirile tuturor ca un erou.
Aurelia Ion , o tanara care iubea enorm cea ce face , o tanara inocenta care inca mai credea in bunatatea oamenilor , care si-a dat viata pentru a salva alte vieti. Lacrimile i-au inghetat pe obraz , lacrimi de durere , de frica. Cata suferinta trebuie sa fi indurat o fiinta care nu merita asa ceva. Visa la o iubire ca in povesti si o cariera de cardiolog in trupele Nato. Acum e alaturi de ingeri.
Ar fi atat de multe spus si totusi greu de exprimat.
Cei doi au fost ingropati cu onoruri militare si ropte de aplauze. Au fost condusi pe ultimul drum de o multime de oameni , familie , prieteni , colegi dar si oameni simpli , indurerati de moartea acestora.
Amandoi salvau vieti , dar salvarea lor a intarziat sa apara.
Ramas bun Aurelia Ion!
Ramas bun Adrian Iovan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *