OLD

A murit Robin Williams

Unul dintre cei mai buni actori de comedie ( cel putin dupa umila mea parere ) s-a stins din viata. Din pacate lumea filmului , a mai pierdut o actor de valoare .
Se presupune ca actorul s-ar fi sinucis pe fondul unei depresii cu care se lupta de ceva vreme.
Acesta a fost gasit fara suflare in locuinta sa din California. Principala cauza a mortii sale pare a fi axfisierea. In luna iulie se internase intr-o clinica de dezalcolizare , nu pentru ca ar fi recurs din nou la bautura ci pentru dorea sa isi reaminteasca cat este de important sa urmeaze calea cea dreapta.
Actorul nu a negat sau ascuns niciodata dependenta sa de droguri sau alcool , a luptat pentru a se face bine si din 2005 nu a mai baut.

Robin McLaurin Williams s-a nascut la Chicago, pe 21 iulie 1951 facand parte dintr-o familie bogata. Din pacate a fost crescut de o servitoare.
Prima data a cunoscut succesul in 1987 cu filmul ” Good Morning , Vietman , insa primul sau film a fost “Popeye” – 1980 , fara a avea un succes notabil.
Alte filme de referinta sunt “Cercul poetilor disparuti ” ( 1989 ) , ” Regele pescar ” ( 1991 ) , “Cabaret in familie/ The Birdcage” (1996). Unul dintre rolurile sale cele mai marcante pentru mine a fost cel din filmul “Mrs. Doubtfire” (1993).
A jucat roluri complexe si in alte filme bine primite de public si de critici, precum “Revenire la viata/ Awakenings”, “Insomnia”, “One-Hour Photo”, “Hook”, “Patch Adams”, “Toys” si “Jumanji”.
Printre filmele sale realizate in ultimii ani se remarca pelicule precum “Death to Smoochy” (2002), “The Final Cut” (2003), “House of D” (2004), “The Big White” (2005), “Everyone’s Hero” (2006), “Man of the Year” (2006), “Night at the Museum” (2006) si continuarea acestei pelicule, lansata in 2009, “Licence to Wed” (2007), “August Rush” (2007), “World’s Greatest Dad” (2009) si animatia “Happy Feet” (2006) si continuarile ei.
 Pe 19 decembrie va avea loc premiera parti a treia din “Night al Museum “.
Actorul american a castigat premiul Oscar pentru rolul din filmul “Good Will Hunting” si a primit alte trei nominalizari la Oscar pentru rolurile din “Good Morning, Vietnam”, “Regele pescar” si “Cercul poetilor disparuti”. A castigat patru premii Grammy si un premiu Emmy pentru show-ul de televiziune “Carol, Carl, Whoopi and Robin and ABC Presents a Royal Gala”.
Ar fi atat de multe de spus despre ele , insa nu cred ca ar fi de-ajuns. A fost unic si probabil va ramane unic.

(1) Comment

  1. Un talent imens a avut omul asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *