OLD

Do the right mix

Zi de zi mergem la servici sau la scoala .
Zi de zi ne lovim de traficul infernal din marile orale si nu numai .
Cel putin in Bucuresti  e crima si pedeapsa mai ales la orele de varf , cand pur si simplu nu ai loc sa arunci un ac .
Aproape ca traversez Bucurestiul ca sa ajung la munca .Care e cel mai bun mix de deplasare , pentru mine ?
Dimineata merg pe jos pana la metrou o statie . Prefer sa merg pe jos decat sa astept masina o vesnicie , sa mai fie si aglomerat in masina ( uneori aveam surpriza sa nu am loc sa ma urc in masina ) sau in trafic ( sa am neplacuta surpriza sa fac mai mult cu masina decat pe jos ) . Apoi iau metroul 11 statii . Stiu cam mult . Urmeaza din nou mersul pe jos . Ca sa iau masina ar trebui sa tranversez sa ajung in statie , apoi sa iar sa tranversez sa ajung la servici . Ar o gramada de timp pierdut la semafoare si mai ales in statie . Sunt cam 10 minute de mers pe jos , dar nu-i nimic se zice ca mersul pe jos face piciorul frumos . In plus abia ma trezesc pana ajung la munca ( mai ales cand e racoare ) .
Cand ies de la munca la fel merg pe jos . E chiar placut pentru ca merg cu mai multi colegi sau cu cea mai buna prietena catre metrou . Ne mai amuzam si parca cele 10 minute trec mai repede . Din nou metrou . Si din nou pe jos . E chiar relaxant mersul pe jos dupa o zi de munca . Ai timp sa elimini energie negative acumulate peste zi .
Consider ca in Bucuresti cel mai bun mix de transport este mersul pe jos , cu masina personala sau cu transportul in comun pana la cea mai apropriata statie de metrou .Da stiu ca metroul este exagerat de aglomerat ca dai peste foarte multi needucati si nespalati , dar cu timpul nu o sa mai para asa o mare tragedie . Asta daca lucrezi destul de departe. Daca lucrezi foarte aproape de servici cel mai bine este sa mergi cu bicicleta ( in special vara , primavara sau toamna – iarna e mai complicat ).
Mersul pe jos dar si cel cu bicicleta  aduce o multime de beneficii . Nu ma crezi ? Urmareste videoclipul de mai jos …
Totusi daca nu te poti lipsi de masina personala alege o masina mica si fiabila care sa nu consume mult si sa fie cat mai micuta in asa fel incat sa poti evita cat de cat problema cu locurile de parcare .

Pentru tine care e cel mai bun mix ? Fa o poza care sa exemplifice cat mai bine acest lucru si urc-o pe aplicatia Do The Right Mix Romania si  ajuta la promovarea avantajelor combinarii diverselor forme de deplasare in mediul urban.

(1) Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *