OLD

Haosul de zi cu zi de la metrou

Tot timpul am zis ca voi evita sa scriu aceasta postare . De ce ? Probabil ca nu-si are rostul pentru ca oricum nu se rezolva problema.
Cei care circulati cu metroul zi de zi probabil o sa intelegeti cel mai bine aceasta postare.
Prima si cea mai intalnita este aglomeratia . Cand nu ai loc sa arunci niciun ac . Nici nu e nevoie sa te ti de bare pentru ca oricum nu ai unde sa cazi , sigur vei gasi sprijin in persoana de langa tine.
Alt aspect caldura si aerul irespirabil si mai ales diversele mirosuri neplacute care amestecate dau nastere unui lucru si mai neplacut.
Acum sa trecem si la lucruri enervate din ciclul …
Se sta cu ditamai ghiozdanul in spate si ne mai si foim din stanga in dreapta.
Se deschid usile si toata buluc sa apuce un scaun liber . Nu conteaza ca in drumul tau mai impingi pe cineva , il calci important e sa ocupi un loc . Uneori cand se deschid usile ai impresia ca se da ceva gratis. Altii isi arunca gentile , ziarele si ce mai au la indemana . In momentul in care te ridici de pe scaun nu apuci nici sa schitezi ca te ridici ca mai au putin si se aseaza pe tine.
Sunt unii care nu inteleg idee de ” Tineti-va de bare ” si se sprijina cu tot corpul , iar tu te trezesti ca nici macar nu ai de ce sa tii . Sau te trezesti cu coate in cap , cu genti peste picioare.
Uitam notiunea de pardon si impingem lumea din jurul nostru in incercarea disperata de a ne face loc.  Urasc mai ales acele persoane care stau pe scaun pana se deschid usile si apoi sunt ofuscate ca nu li se face loc sa coboare. Si ca tot a venit vorba de coborat unii pur si simplu se posteaza in usa si nimeni si nimic nu-i mai urneste de acolo.
Exista o regula se pare ca nestiuta , pentru a nu se crea mare haos se merge pe partea dreapta a sensului de mers . Dar nu-i problema , de fiecare data gasesti cel putin o persoana care sa coboare fix pe mijlocul scarilor .
Daca  ai nesansa sa mergi si prin pasajul de la Piata Unirii o sa fi surprins de indelenicirile unora . Unii citesc ziare sau carti in timp ce merg prin pasaj , altii scriu mesaje , se opresc in mijloc sa-si caute nu stiu ce prin geanta . Cat despre coada la care stai doar  ca sa urci scarile nu prea mai e nevoie sa insistam.
Aaaaa…era sa uit , stii ca teoretic inainte sa se inchida usile din cand in cand mai iese un nene care se uita daca mai e cineva de urcat . eh uneori am impresia ca acei oameni fac glume pe seama noastra . Te vad ca alergi disperat pe scari , termini de coborat scarile si paf iti inchid usile in nas,
Eu totusi , tind sa cred ca bunul simt al romanilor si poate nu numai , incepe sa dispara incetul cu incetu.l.

(2) Comments

  1. @Cristi
    Da probabil asta ar rezolva problema cu aglomeratia. Dar cum facem cu nesimtirea unora care pare fara margini.

  2. E foarte aglomerat, in special dimineata si seara, cand pleaca si vine lumea de la serviciu. Din cauza traficului infernal de la suprafata, cei mai multi aleg sa mearga cu metroul. Poate ca daca ar veni la un interval de 3 minute, macar dimineata, s-ar mai rezolva ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *