OLD

Locuri de vizitat – Castelul Peles

Continuam si in aceasta cu locurile de vizitat . De aceasta data voi vorbi tot despre un loc din Romania  si anume Castelul Peles.
Zilele trecute am vazut un videoclip cu acest castel care m-a inspirat sa scriu despre el acum .
Constructia Castelul Peles a fost complet finalizata in anul 1914 ( aceasta incepuse in anul 1873 ) . A fost contruit la cererea lui Carol I care se indragostise de frumusetea zone . Initial aceasta a fost resedinta de vacanta a regilor Romaniei , in prezent este muzeu .
Castelul Peles se afla in Sinaia , mai exact pe Valea Prahovei . Daca va doriti o plimbare ceva mai lunga sau o excursie de o zi la munte acest castel este locul perfect pentru ca este la 122 de kilometri de Bucuresti . In prezent se pot vizita etajul 1 , masandra 1 si 2 . Un singur etaj nu se poate vizaita , mai exact ultimul , pentru acesta deserverse ca spatiu de depozitare .
Are 160 de de camera dar si o sala de teatru cu 60 de locuri . Turnul central are o inaltime de 66 de metri . Castelul are mai multe scari interioare si a avut inca din anul 1883 incalzire centrala . Pe langa Castel au mai fost construite 2 cladiri mai mici numite Pelisorul si Foisorul .
Daca v-ati hotarat sa vizitati acest Castel iata cateva dintre cele mai importante sali :

  • Holul de Onoare : are un plafon mobil din sticlă, acționat cu ajutorul unui motor electric sau printr-un sistem manual astfel permitand vizitatorilor sa priveasca cerul in zilele si noptile senine .
  • Sala de muzica : Regina Elisabeta si-a dorit ca acesta sa devina salon de serate muzicale . 
  • Salile de arme : care gazduiesc peste 4000 de piese europene
  • Salonul Turcesc : adaposteste o colectie impresionanta de vase turcesti si persane 
  • Dormitorul regal : datorita candelabrului din cristal de Boemia.
Important de mentionat este ca aici s-a nascut  regele Carol al II-lea , devenind astfel primul rege al dinastiei nascut pe pamant romanesc botezat in religia ortodoxa .
Si pentru ca l-a inceput vorbeam de un videoclip ..iata-l

(2) Comments

  1. O zona deosebit de frumoasa intr-adevar.

  2. Super fain Castelul Peles, mi-ar placea sa il vizitez !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *