OLD

Locuri de vizitat – Romania – Ochiul Beiului

Cand vine vorba despre locuri de vizitat , ma gandesc la atat de multe locuri frumoase din Romania incat evit sa recomand alte tari .
Azi am ales Ochiul Beiului , dar si imprejurimile acestuia . Un alt loc din Romania care pare desprins din basme .
Acest lac este situat in Caras – Severin in  Parcul National Cheile Nerei .la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, la o altitudine de 310 metri.
Are forma unui crater oval , o culoare ireal de frumoasa si este foarte limpede . . Cel mai interesant este faptul ca apa acestui lac nu ingheata niciodata , are o temperatura constanta intre 4 si 8 grade . Din acest motiv unele pasari migratoare cum ar fi ratele salbatice aleg sa ramana in acest loc si peste iarna .
Lacul Ochiul Beiului are o adancime de 3.6 metri si diametrul de aproximativ 20 de metri . In plus sunt o multime de alte locuri de vizitat in imprejurimile acestui lac cum ar fi cascadele raului Beusnita , ruinele cettii medievale Ilidia , rezervanatia naturala Beusnita.
Un asemenea loc naste legende . Se spune ca fiul unui renumit bei s-a indragostit iremediabil de fata unui pastor . Insa tatal beiului nu este de acord cu aceasta iubire ordonand ca fata sa fie omorata . Disperat fiul beiului a plans umpland lacul apoi si-a luat viata . Ochii acestuia erau albastrii , de aici si culoare extrem de frumoasa a lacului .
De asemenea se spune ca in noapte de Sanziene aici se strang ielele , fiinte supranaturale foarte frumoase catre vrajesc barbatii .
In acest caz cred ca pozele sunt cele mai graitoare si convingatoare…

(1) Comment

  1. N-am ajuns inca in aceste minunate locuri. Trebuie neaparat sa merg acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *