OLD

Pericolul ascuns al uscatoarelor de maini

Tu stiai la ce pericol de supui atunci cand folosesti uscatoarele de maini ? Dar a prosoapelor textile ? Si cand spun sun prosoape textile ma refer la cele folosite in comun . Stiai cati microbi raspandesc aceste ? Sau ca sunt purtatoare de microbi ?
Un studiu realizat la Universitatea Westminster de catre Keith Redway a demostrat ca uscatoarele de maini sunt adevarate purtatoare de bacterii , pe care raspandesc atat pe maini cat si in aer . Printre aceste bacterii se numara si Salmonela sau E-coli . Stiu ca suna un pic exagerat , insa studiile deovedesc aceste lucruri .
Pe scurt treaba sa cam asa :

  • uscatoarele de maini cu aer rece – cresc raspandirea bacteriilor pe maine cu 15 %
  • uscatoarele de maini cu aer cald – cresc raspandirea microbilor cu 254 %
Personal , nu-mi plac aceste aparate moderne . Iti ia ceva timp pana te usuci si oricum pleci cu mainile ude , mai ales daca esti o persoana care sta prost cu rabdarea .
Ce solutii avem ? Simplu . Folosirea prosoapelor de hartie . Bineinteles , acum vorbim despre evitarea uscatoarelor in baile publice sau la locul de munca . In opinia mea orice baie publica , chiar daca un astfel de aparat trebuie neaparat sa aiba si prosoape de hartie .Insa  ce facem cand baie in care am intrat nu are asemenea prosoape . Ne folosim de servetele pe care ar trebuie sa avem mereu in geanta , sau de ce nu inainte de a iesi din toaleta ne luam putina hartie igienica . Germeni se trasfera mult mai repede atunci cand avem mainile ude . Si sa fim sinceri atunci cand folosim uscatoarele nu ne uscam complet.
Eu sunt o norocoasa in ceea ce priveste baia de la munca pentru ca avem prosoape pliate . Sunt mult mai utile decat un uscator de maini . 
Acasa probabil ca sunt foarte putini cei care folosesc prosoape de hartie la baie . Majoritatea folosim prosoape textile pe care trebuie sa le spalam foarte des. 
Insa acestea se pot dovedii foarte utile in bucatarie . Eu aproape ca sunt dependenta de acestea . Sunt un adevarat pericol mai ales atunci cand incep sa gatesc . Oricum in genereal in bucatarie folosesc prosoapele de hartie in detrimentul celor de bucatarie din material textil . Poate suna a fita insa ma streseaza cand te stergi de 3-4 ori pe maini si deja proasoapele sunt ude si murdare . Pana la urma rolele de hartie pentru bucatarie nu sunt scumpe , sunt accesibile oricui .
Mari producatori de produse de igiena si curatenie sau producatorii de hartie igienica  au o oferta destul de bogata in ceea ce priveste aceste materiale ( proasoape de hartie , proasoape pliate . Desi pana acum acestea aveau un mai mare succes in domeniul bussines , acum din ce in ce mai multi oameni aleg sa le foloseasca si in casele lor . Sa fim realisti , in orice casa exista prosoape de hartie asa numitele servetele  de bucatarie , pentru ca sunt foarte utile si mult mai igienice . Si de ce sa nu recunoastem ( eu recunosc ) , ne scutesc si de spalatul prosoapelor textile . Fie trebuie putin frecate si lasate la inmuiat inainte de a fi bagate la masina , fie trebuie sa folosim clor sau produse pentru scoaterea petelor si uneori din cauza  clorului prin un miros neplacut . 
Inca un plus pentru folosirea prosopelor de hartie ar fi ca nu usuca mainile la fel cum o fac uscatoarele de maini , ele mai mult absorb apa ( asta daca nu te freci pe maini in loc sa te stergi ) . Iar cum eu mereu am probleme si am mainile uscate prosoapele sunt prietenele mele cele mai bune .
In concluzie …folositi prosoapele de hartie . 🙂
Aceasta postare participa la Superblog 2014 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *