OLD

Don’t text and Drive

Dont text and drive ( Nu scrieti mesaje pe telefonul mobil in timp ce conduceti! ) este o campanie lansata de Toyota , menita sa constietizeze pericolul la care nue supunem daca scriem mesaje si emailuri in timp ce conducem .
Daca poate ca apare un pic absurd . Ce se poate intampla daca raspund repede la un mesaj si iti dezlipesti 2-3 secunde ochii de la trafic ? Gandeste la rece .
Sa imaginam ca ne apropriam de o trecere de pietoni . Ne gandim , hmm ,  inainte sa ajung la trecere am timp sa mai scriu un cuvant . Cineva se angajeaza in trecere exact in acel moment si noi nu avem timp sa-l evitam . Chiar daca circuli cu viteza redusa il poti accidenta destul de grav . Fiind in masina , impactul usor probabil noi nu patim nimic . Dar persoana pe care am lovit-o ? Ce vina avea ca noi eram mai preocupati sa scriem mesaje decat sa fim atenti la trecere . Cat o sa ne urmareasca gandul ca am lovit un om din cauza neatentiei ? Da , stiu , acum o sa spuneti ca fiecare din noi trebuie sa fie atent cand paseste pe trecere ! Nu , atentia trebuie sa fie exact la fel de ambele parti .
Sau gandeste-te ca esti pe o autostrada ( pentru atunci se intampla sa ne plictisim si sa mai aruncam cate un ochi la telefon ) . Te intinzi dupa telefonul aflat pe scaunul din dreapta , il deblochezi vrand sa verifici daca ai mai primit ceva . Nu te asiguri daca din spatele tau vine un alt autovehicul si schimbi banda de mers , din spatele tau te loveste o alta masina a carui sofer era la fel de neatent . Pe autostada se circula cu viteza , imagineaza-ti puterea unui impact . Sunt sanse mari sa mori , sa muriti de fapt . Sau sa ramai cu sechele pe viata ( atat fizice cat si psihice )
Exemple sunt destule . Unele mai sumbre ca altele .
Asa ca ori lasi telefonul deoparte si raspunzi atunci cand cobori din masina . Sau daca e ceva extrem de urgent , tragi un minut pe dreapta , vorbesti la telefon , raspunzi la mesaj sau la email si apoi iti continui drumul . Gandeste-te ca de acel minut poate depinde viata ta .
Imaginile sunt intotdeauna foarte convingatoare , tocmai de aceea videoclipul de mai jos probabil sa va convinga si mai mult de pericolul la care te supui atunci cand scri un mesaj .

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Aceasta postare participa la SuperBlog 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *