OLD

Un lux necesar

Cand vine vorba de anumite necesitati sunt cateva care aproape ca intra in categoria “lux” , dar un lux necesar .

Printre acestea se numara si geamurile termopan care in ultima vreme au devenit absolut necasare si nelipsite din casele noastre .
Da , cel putin pentru mine este destul de important geamul termopan
In primul rand pentru ca locuiesc pe un bulevard destul de mare si mai ales foarte aglomerat . Claxoanele , sirenele de la ambulante , pompieri si politie sunt nelipsite . Sa nu mai vorbim despre posesorii de motociclete si masini cu motoare puternice , pe care le tureaza la maxim .
Un alt motiv foarte important ar fi ca tin frigul la distanta mult mai bine decat tamplaria veche din lemn . Nu se imbiba de apa atunci cand ploua , nu se mai aburesc atat de repede din cauza diferentei de temperatura . Si vara poti opta pentru geamurile care resping lumina solara .
Daca stam sa ne gandim bine , datorita geamurilor termopan reducerile si costurile  , atat iarna ( pentru ca nu trebuie sa mai dam calorifele la maxim – cei care au repartitoare inteleg cel mai bine ) , cat si vara ( cand nu va fi nevoie sa folosim aparatele de aer conditionat in exces – economisind astfel curent electric ) .  Pe timp de vara protejam intr-un fel sau altul chiar si mobila de razaele solare care de cele mai multe ori le decoloreaza .
Spuneam in postari anterioare ca ne-am renovat camera . In aceea camera ( pentru ca inainte nu statea nimeni ) , nu aveam geam termopan . Tamplaria de lemn arata destul de urat pentru ca din cauza umezelii incepuse sa se ia vopseaua .
Si de ce sa nu recunostem este vorba si de aspect pana la urma . Tamplaria PVC arata mult mai elegant . Sunt mai mari . Inca un plus pentru gospodine , sunt mai usor de intretinut , se spala mai usor datorita materialului lucios , sau cel putin mie asa mi se pare . Ce-i drept imi place ca nu trebuie sa mai fiu atat de grijulie sa nu sparga , sa nu se faca curent si sa se tranteasca . 
Sunt multe motive care recomanda geamurile termopan . Acum sunt mult mai accesibile ca pret ,asa ca cine nu are termopane sa-si cumpere,chiar se observa diferenta. Insa nu faceti rabat de la calitate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *