OLD

Recomandare serial : House M.D.

De ceva vreme ma tot tin sa scriu aceasta postare si mai mereu am omis . De ce ? Sincer n-as putea sa spun exact . Insa consider ca a venit vremea sa mai adaug un serial pe lista recomandarilor .
Daca iti plac seriale cu medici , atunci trebuie sa vezi neaparat House . Asta daca nu l-ai vazut deja , avand in vedere ca a debutat in anul 2004 .
Personajul principal , House , un geniu al medicinei . Acesta conduce o echipa de medici care se ocupa cu diagosticarea pacientilor . Pana aici nimic deosebit . Insa interesant este faptul ca diagnosticarea este una putin mai noncorformista , care se bazeaza pe ipoteze , posibilitati , tratamente mai noncorformiste as putea spune .
Serial poate fi catalogat si ca drama , pentru ca House este o persoana singuratica , greu de inteles de cei din jurul sau . Cel mai bun prieten al sau este James Wilson , un prieten care ii va fi mereu alaturi la bine , dar mai ales in cele mai grele momente . House se lupta si dependenta de analgezice . Are o atitudine sfidatoare si de cele mai multe ori da senzatia ca nu-i pasa de lucrurile sau de persoanele din jurul sau. Felul in care trateaza fiecare pacient este unul aparte
Un personaj incapatanat , care mereu face cum crede si foarte rar tine cont de parerile celor dein jur . Un personaj in care fiecare dintre noi se va regasi mai putin , un personal care va ramane intiparit in mintea mult timp dupa ce ai terminat de vizionat serialul .
Echipa este cea care il va sustine mereu , dar si Lisa Cuddy , admistrator al spitalului Princeton-Plainsboro Teaching Hospital . Cu aceasta din urma are o relatie mai speciala , complicata asa putea spune , o relatie care de cele mai multe ori va face deliciul serialului .
Spuneam despre echipa lui Dr.House . Aceasta este una formata din caractere diferite , dar care tocmai prin faptul ca sunt diferite se completeaza perfect . Pe parcul sezoanelor se mai schimba membri echipei ( pana in sezonul 3 ramane aceeasi ) , dar chiar si asa echipa ramane la fel .
Fiecare episod are ceva diferit , ceva care te va tine pe jar si in aproape fiecare episod vor exista rasturnari de situatie si intamplari amuzante .
Finalul serialul este unul aproape genial , foarte usor previzibil .
Nu vrea sa spun prea multe despre acest serial , pentru ca vrea sa-l vedeti cu ochii vostri si sa-l interpretati in felul vostru . Insa pot sa va spun cat se poate de sincer ca meriata vizionat pana la sfarsit . Mail ales ca Hugh Laurie este un actor genial si acest rol i se potriveste manusa .
Si ca sa fiu si mai convingatoare iata cateva replici din serial care mi-au placut si m-au amuzat :

Dr. Wilson: Stiai ca ti-a murit telefonul? Il pui vreodata la incarcat?
Dr. House: Se incarca? Eu cumparam mereu unul nou.

Dr. Cameron: Barbatii ar trebui sa se maturizeze.
Dr. House: Mda, si cainii sa nu se mai linga. Nu se va intampla niciodata
Dr. House: Daca vorbesti cu Dumnezeu, esti credincios. Daca Dumnezeu vorbeste cu tine, suferi de o psihoza.
Dr. Wlison: Eu tratez pacienti luni intregi, poate chiar ani, nu saptamani ca tine.
Dr. House: Da, dar eu sunt mai inalt.
Dr. Weber: Nu poti testa nimic pe un creier cu anomalii.
Dr. House: Ce ingust la minte esti. Nu are anomalii. Este deosebit.
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toata lumea presupune ca sunt pacient.
Dr. Wilson: Si atunci de ce nu iti pui halat alb, ca noi toti?
Dr. House: Nu vreau sa creada ca sunt doctor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *