OLD

Recenzie – Jocurile Foamei – Suzanne Collins

Sincer sa spun , am evitat sa citesc aceasta carte . Avem o oarecare retinere . toata lumea o descria ca fiind o poveste de dragoste pentru adolescenti .

Totusi , de curiozitate , am decis sa o citesc , macar primul volum . Din fericire , cartea chiar e frumoasa si captivanta . Nici vorba de vreo poveste de dragoste siropoasa  , sau depinde ce intelegi prin siropos !
Ce spun ei :

Bestseller international publicat in 32 de tari.
Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?
Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si… viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

Recenzie :

Katniss Everdeen este adolescenta simpla din Districtul 12 ( cel mai sarac District ) . Ramasa orfana de tata ( mort in urma unei explozii in mina ) , Katniss este cea care asigura hrana de zi cu zi , pentru mama si sora ei mai mica : PrimRose . Merge la vanatoare zi de zi insotita de prietenul ei Gale .
Zilele ei trec la fel , merge la vanatoare , apoi vinde o mare parte din produse pentru a face rost de bani .
 Viata ei se schimba in ziua extragerii pentru Jocurile Foamei . Cea aleasa este Prim , insa Katniss se ofera sa participe in locul ei . Si cum din fiecare District sunt alese cate 2 tributuri , al doilea nume extras este Peeta Mellark , fiul brutarului .
Drumul catre Capitoliu este destul de lung . Odata ajunsi aici , incep pregatirile pentru festivitatea de deschiderea a celei de-a 74 editii a Jocurilor Foamei . Fiecare tribut trebuie sa impresioneze , prin tinute si aparitie .
Apoi toate cele 24 de tributuri sunt aruncate in arena intr-o lupta pe viata si pe moarte . Foame , sete , capcane si dusmani la tot pasul sunt cateva din dificultatile prin care trec in arena . Doar unul singur supravietuieste , doar unul este invigator ! Usor , usor se creaza aliante , prietenii . Printre altele si inceputul unei povesti dragoste , o poveste oarecum impusa pentru a aduce beneficii atat Jocurilor cat si celor 2 persoane implicate .
Katniss trece prin foarte multe incercari dificile in arena si sentimente contradictorii . Principala ei abilitate este arcul ( timpul petrecut la vanatoare o ajuta foarte mult in acest sens ) . Pentru prima data Katniss se aliaza cu Rue , o fetita mica , ce pare foarte firava , dar care se pricepe de minune sa “zburde” din copac in copac .
Ulterior , in urma unei schimbari a regulamentul , Katniss porneste in cautarea lui Peeta . Vor lega o prietenie frumoasa , se vor ajuta unul pe altul .
Aventurile din arena va las sa le descoperiti singuri .
Cartea are un final total neasteptat , insa pe placul cititorilor .
O carte , in care aventura se imbina cu o usoara poveste de dragoste .

Citate :

“Singurul lucru care imi distrage atentia e privelistea pe care o zaresc prin ferestre in timp ce plutim pe deasupra orasului si apoi a salbaticiei din afara lui.Asa e imagine ape care o vad pasarile.Cu deosebire ca ele sunt libere si in siguranta .Exact asa cum nu sunt eu.”

“Ranile mele pe cale de a se vindeca, mintea inca putin cam tulbure din cauza veninului,caldura

CUMPARA ACEASTA CARTE

(1) Comment

  1. N-am citit cartea tot din aceasta cauza. Nu-mi place ca de multe ori recenziile ne deruteaza. Cred ca e mai bine sa fim sinceri decat sa insinuam ca sunt povesti de dragoste siropoase intr-o carte. Probabil fiecare insinueaza ceea ce crede, sau ceea ce crede el ca traieste in momentul in care citeste. Am s aincerc cartea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *