OLD

Colectiv – O tragedie ce putea fi evitata?

Romania vuieste , este in doliu si plange moartea unor tineri nevinovati !
Tineri care au plecat prea devreme dintre noi , sau se lupta sa supravietuiasca din cauza unui sistem infect , intr-o tara bolnava!

– Se dau aprobari pe spaga

Sunt sute de localuri de acest gen , care primesc diverse aprobari pe sub mana , prin spaga ! Persoanele care trebuie sa se asigure de siguranta noastra au buzunarele pline , inchizand ochii atunci cand sesizeaza nereguli!
Pereti tapetati cu burete , lemn uscat , o singura iesire de niciun metru si un singur extinctor!

-Patroni vor doar profit

Majoritarea patronilor se gandesc doar la profit ! Vor sa sa castige mult , investind cat se poate de putin! Nu se gandesc la viitor , la faptul ca se poate intampla ceva si pana la urma vor ajunge sa piarda totul ! Mai rau e ca pentru egoismul lor , platesc altii si platesc cu propria viata !

– Sunt bani pentru biserici , dar nu si pentru spitale

Sunt peste 18000 de biserici si doar 425 de spitale ! Unele din ele nici nu se pot numii spitale ! Culmea cica nu sunt suficiente biserici , dar se gandeste cineva ca nu avem suficiente spitale?! Ce face biserica acum ?
Acuzam medicii ca cer bani , dar pe preoti de ce nu ii punem la zid? Daca nu ai bani , nu-ti botezi copilul , nu-ti inmormantezi rudele ! Dumnezeu , in ceruri , are nevoie de bani ? Dumnezeu nu are nevoie de ” palate ” pentru a ne asculta rugile .In ziua de azi la biserica se organizeaza servicii platite , nu slujbe !
In timp ce noi , majoritatea credinciosilor , traim de pe o zi pe alta , preotii se plimba in masini de lux.

– Asa zisi credinciosi , nu stiu decat sa judece

Cum era de asteptat au aparut si fanaticii , sau cum isi spun ei adevaratii credinciosi ! Cei care arunca cu pietre in tinerii care au indraznit sa mearga la un concert ! E vina lor ! Asculta muzica rock , implicit sunt niste drogati , satanisti , care au meritat sa moara in chinuri ! Au murit pentru ca au sarbatorit Halloween-ul , invocandu-l pe Satana !
Traind intr-o lumea cu astfel de oameni , ne mai miram ca nu ne merge bine si ca nu se face nimic in tara asta .
O parte din aceste persoane blamate acum , au intrat intr-o cladire in flacari sa-si salveze prietenii ! Cati dintre voi cei care ii numiti sanatanisti si drogati ati fi procedat la fel? Adevarata credinta inseamna sa-ti ajuti semenii , sa-i intelegi si sa-i tratezi pe toti la fel !

Acum ar trebui doar sa fim alaturi de cei in suferinta , sunt oameni ca noi , indiferent de locul in care erau , de muzica pe care o asculta . Sa fim alaturi de ei cu sufletul , cu un gand bun , o imbratisare , donand sange .
Toata aceasta intamplare , ar trebui sa ne dea de gandit , sa incercam sa facem ceva . In aceasta tara ne vom creste copii , in aceasta tara imbatranim noi . Si mi-e groaza gandindu-ma ca maine poimanie vom muri , doar pentru ca unii se gandesc doar cum sa aiba buzunarele pline , ca nu avem suficiente spitale , iar cele pe care le avem sunt slab dotate .

Si acum , ca sa nu fiu inteleasa gresit , nu bag pe toata lumea in aceeasi oala . Stiu ca sunt patroni care au totul in ordine si se gandesc la bunastarea si siguranta clientilor . Stiu ca sunt preoti demni de respectul nostru si biserici in care intri cu sufletul impacat , la fel cum stiu ca sunt medici care nu te baga in seamna daca nu le pui ceva in buzunar . De asemenea stiu ca sunt oameni plini de compasiune , care au ajutat asa cum au putut .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *