Cumparaturi Fashion

Ia tradițională

Ia tradițională e revenit în centrul atenției . Practic a devenit un must have în materie de fashion .

Pe scurt despre ia românească :
Ia este o cămașă purtată de femei, caracteristică portului naţional românesc, confecţionată din pânză albă de cânepă, bumbac, de in sau de borangic. Ia este împodobită cu broderii sau cusături.
După sistemul de croială se întâlnesc două tipuri de cămăşi: cămaşa dreaptă sau slobodă şi cămașa încreţită în jurul gâtului.
Punctele în care se lucrează broderiile iilor și cămășilor tradiționale românești sunt numeroase, variate și au utilități distincte. Ceea ce deosebeşte cusăturile româneşti de cusăturile vecinilor este alternarea câmpurilor brodate cu cele nebrodate, pentru a obţine un echilibru între diferitele câmpuri.

În prezent sunt la mare căutare , pentru că dau un stil aparte unei ținute , în plus cu siguranță nu vei trece neobservată . Este un articol vestimentat foarte apreciat .
Tocmai de aceea marile magazine au lansat colectii cu ii . Ce-i drept unele sunt un pic modificate , astfel încat să se preteze mai bine modei din prezent . Totuși e de apreciat că este în centrul atenției , cel puțin în acest sezon .

Iată câteva magazine de unde poți achiziționa ii :

Pe internet puteți găsi și ii vechi , autentice , dar trebuie să căutați cu puțina răbdare și perseverență .
Eu sper să ajung cât mai curând pe la Tismana , știu că acolo sunt femei care lucrează si vând astfel de ii . În plus este în drumul spre Gorj, unde locuiește bunica soțului meu .
Vouă vă plac ? Aveți deja în garderoba voastră o ie ?


sursă foto : promenada.ro

(1) Comment

 1. Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si in ce conditii (inclusiv pret) se pot publica advertoriale in site-ul/site-urile dumneavoastra.

  Pretul contine TVA sau nu?

  Link-urile sunt nofollow sau dofollow? Cat timp se pastreaza un advertorial si link-urile pe site? Cate link-uri dofollow se pot insera in advertorial?

  Nu este vorba despre subiecte "sensibile", gen politica, jocuri de noroc sau altele de aceasta natura.
  Va rog sa stergeti acest text dupa citire. L-am postat pentru ca nu aveti pe blog date de contact.

  Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *