Ganduri Jurnal de mamica

Vaccinarea – un subiect controversat

Ca mămică subiectul vaccinarilor a fost mereu unul destul de urmărit . Totuși până acum , la vârsta de 9 luni , puiul meu a făcut toate vaccinurile . Fără efecte adverse , nici măcar febră sau agitație .
Acum este o adevărată agitație în jurul acestui subiect , cel puțin de când Ministerul Sănătătii a anunțat că este epidemie de Rujeolă .
Mămicile se împart în mai multe tabere.

  • Cele care susțin cu înverșunare nevaccinarea , considerând-o fie inutilă , fie că anumite vaccinuri provoacă autism . Da , au fost cazuri , se cunosc câteva . Cu toate acestea nu înseamnă că toți copii vor face autism .
  • Cele care susțin vaccinarea 
  • Altele care consideră că această epidemie se datorează copiilor nevaccinați , predispusi să contacteze acest virus și să ii contamineze pe cei care încă nu au vârsta necesară pentru a fi vaccinați .
  • Cele care dau vina pe sistemul sanitar , spunând că medicii nu au vaccinul . Da , într-adevăr unii medici susțin că nu au suficiente doze .
  • Mai nou am văzut că sunt persoane care acuză mămicile care tocmai au făcut vaccinul copilul , spunând că din cauză lor ( că nu au stat acasă în carantină – copii fiind purtătorii virusului ) s-au îmbolnăvit ceilalți copii , care nu au făcut vaccinul fie că erau prea mici , fie pentru că așa au ales părinții .
Cert e că de la 7 cazuri , câte au fost anul trecut , s-a ajuns la aproape 700 , dintre care 3 decese .
Nu știu cine e de vina , pot să spun doar că fiecare are dreptate în felul lui : sunt copii care au dobândit autism imediat după vaccinare , copii care nu au avut niciun efect advers , medici care nu au aceste vaccinuri .
Mulți o acuză pe Olivia Ster , ce-i drept nu se numără printre preferatele , cu toate acestea , ea nu a obligat pe nimeni să nu facă vaccinul . Fiecare e liber să aleagă ce consideră că e mai bine pentru familia lui . Nu suntem niște roboței care fac ce zic alții .
Un subiect , în care toată lumea dă vina pe toată lumea : medici , mămici , sistem sanitar , etc. 
Eu una sunt un pic confuză …
Voi cine credeți ca este vinovat ? De ce s-a ajuns la o epidemie de rujeola în 2016 ?
Uneori am impresia că ne-am întors în antichitate , pe când se murea pe capete de lepră ! Acum e mult mai grav , avem acces la o multitudine de informații și tratamente pe care refuzăm sa le vedem .
sursă foto : http://www.shutterstock.com/

(1) Comment

  1. Si o banala aspirina are efecte adverse… Si daca mergem pe trotuar e posibil sa ne cada un turture mare de gheata iarna pe cap…
    Cei care nu-si duc copiii la vaccinat fac o imensa eroare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *