Diverse Ganduri

Oare s-a schimbat ceva ?

Am vrut să public această postare încă de sâmbătă , dar timpul nu mi-a permis . Cu toate acestea , chiar dacă pare un pic cam târziu , m-am hotărât că trebuie să-mi spun părerea cât de cât .

A trecut un an de la tragedia din Clubul Colectiv.
Mulți poate ca au şi uitat ce s-a întâmplat în acea zi fatidică de 30 octombrie 2015.
Însă sunt persoane ce nu vor uita niciodată acea seară pentru ca a rămas întimpărită în sufletele şi pe trupurile lor . Nu vor uita , deoarece au pierdut cele mai dragi persoane. Sunt oameni care au luat-o de la 0 ,au învățat din nou să mănânce , să desfacă o sticlă , să scrie şi să deseneze. Au avut această putere şi mai ales au avut puterea de a zâmbi din nou.
Din păcate sunt oameni care au pierit. Viata lor a fost curmătă brusc şi mult prea devreme din cauza unui sistem corupt şi nepăsător . Din cauza proastei organizări şi a lipsurilor .  Un sistem preocupat de cu totul alte lucruri în care vina este pasată de la unul la altul.
Cum rămâne cu cei care au supraviețuit incendiului , dar au murit cu zile în spitalele din Romania ? Sau cu cei care au ajuns într-un final în spitalele din străinătate , cu o multime de infecții ?

Unii spun că lucrurile s-au schimbat de atunci . Eu întreb ce anume s-a schimbat ? Cică acum sunt pregătiți pentru că şi-au învățat lecția. Oare ? Dacă mâine ar avea loc o tragedie asemănătoare vor fi pregătiți sau situația ar fi la fel de dezastroasă ? Spitalele sunt aceleași , condițiile la fel . Încă mor oameni cu zile .

Până la urmă să presupunem că lucrurile s-au schimbat . Totuși a fost nevoie să moară zeci de oameni ca să ne dăm seama că avem nevoie de o schimbare ?

E prea târziu să spunem că ne pare rău . Nici daunele morale , nici momentul dedicat în memoria lor , nu o să-i aducă înapoi și nici nu o să spele din vina celor ce spun că au grijă de siguranța și de viața noastră .

Ar fi atât de multe de spus , totuși pare atât de greu să te exprimi .

sursa foto : teotrandafir.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *