Ganduri Jurnal de mamica

Cum ma descurc cu un copil energic?

Multă lumea ma întreba cum ma descurc cu cel mic, având în vedere ca este foarte energic.

Am un copil care nu sta locului, vesel, foarte vorbăreț. Vorbește pana și în somn. Este neastamparat și încăpățânat. Perseverent atunci când vrea, dar uneori se enervează repede atunci când nu ii iese ceva asa cum vrea.

A nu se înțelege ca este un copil rău sau diferit fata de restul. Consider ca toți copii sunt energici și neastâmpărați, doar ca unii mai puțin, alți mai mult.

Pe când avea aproape 2 ani, cineva m-a întrebat dacă știe sa meargă. Ușor nedumerita i-am spus ca ca, merge de la 1 an și 3 luni. Ca ulterior sa aflu ca ma întreba din pricina faptului ca îl văzuse niciodată mergem cu doar alergând.
O cunoștință a bătut în lemn sa nu iasă și al ei asa (fiind insarcinata). Ei bine, a ieșit cam la fel.
Cât despre mine, pot spune ca m-am obișnuit, am învățat cum sa îl înțeleg și cum sa îl iau atunci când lucruri nu ies cum vrea el. Îl ascult, încerc sa îl fac sa obosească.
De tantrumuri avem parte aproape zilnic, insa încerc sa ma calmez pe mine, apoi pe el explicându-i și intelegandu-l în același timp.
Am și momente în care îmi pierd răbdarea și mai ridic tonul la el. Sau când i-am mai dat una peste mânuțe pentru ca ii explicasem de 10 ori de ce nu e bine sa umble la priza.
Per total este un copil vesel și frumos, care te binedispune de cele mai multe ori prin giumbușlucuri pe care le face, prin chestiile haioase pe care le gândește și le spune cu voce tare, prin ideile trăznite pe care le are.
Viata cu un copil energic nu este imposibila, ci puțin mai dificila din din cauza faptului ca ai nevoie de mai multa răbdare. Răbdare pe care dacă nu o ai o dobândești pe parcurs….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *