OLD

Parca ne-am inrait

Nu știu dacă e doar părerea mea, dar am impresia ca în ultimii ani, lumea a devenit mai răutăcioasa, nervoasa și individualista.
Probabil ca stresul este de vina, poate greutățile fiecăruia sau tara de cacao în care locuim.
Dar mai observ ca a început sa ne lipsească bunul simt. Și nu prea avem scuze pentru acest lucru.
Pe strada dam unii peste alții, fără sa ne cerem scuze sau sa ne pese. Ii vedem pe alții cum arunca gunoaie pe jos și nu mai avem curajul sa spunem ceva pentru ca ne e teama de reacția celui ce a greșit.
În metrou sau autobuz, ne îmbrâncim, ne călcăm, dacă ne-am urcat rămânem în ușa, ca deh ce importanta ca mai sunt vreo 2-3 în urma noastră, important e sa fim noi în mașină.
Și da nici eu nu ii ridic în slavi pe bătrâni care care circula cu autobuzul la orice ora din zi și vor neapărat sa stea jos, dar în același timp va spun cu mana pe inima ca de cele mai multe ori, tot bătrânii s-au ridicat sa ii dea locul băiețelului meu. Cum facem în aceasta situație?
Și da, unii bătrâni am impresia au uitat bunul simt, au uitat ca de la ei trebuie sa învățam aceste aspecte. Au impresia ca totul li se cuvine și toată lumea trebuie sa fie la cheremul lor. Noroc cu bătrâneii simpatici și inimoși pe care ii mai întâlnim în drumul nostru. Altfel as fi crezut ca nu o sa ajungem nicăieri.
Ne lăsăm conduși de aparente. Haina îl face pe om, din păcate firma și valoarea lor contează pentru unii.
În loc sa combatem rasismul parca mai rău îl scoatem în evidenta și ne incapatamam sa judecam oamenii după culoarea pielii sau locul în care s-au născut.
Și multe, multe alte lucruri.
În fine, este un subiect despre care am putea spune multe, foarte multe. Doar ca simțeam nevoia sa vorbesc despre acest lucru pentru ca zilnic circul cu metroul și tramvaiul și vad multă ostilitate în aceste locuri, par a fi niște campuri de lupta și nu reușesc sa înțeleg de ce. Situația nu este mai roz nici în magazine sau pe strada.
Cred ca se vede din felul în care am scris ca în mintea mea este un haos total. As vrea sa zic atât de multe dar în același timp încerc sa succinta și sa nu jignesc pe nimeni.

(1) Comment

  1. Și eu sunt de aceeași părere, lumea parcă este tot mai crudă și nemiloasă. Toți avem greutăți dar asta nu înseamnă că trebuie să ne vărsăm amarul pe cei din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *