Ganduri

Ce poți face stand în casa

Din păcate ne aflăm într-o perioadă mai dificila. Ni se recomandă să stăm foarte mult în casă. Unii respectă, alții nu.

Pentru cei ce respectă, m-am gândit sa realizez o listă. O listă cu diverse lucruri pe care le putem face în acesta perioadă.

 1. Gătește acele mâncăruri, de care te plângeai mereu ca nu ai timp sa le faci.
 2. Petreceti timp cu familia. Vorbiți, jucați diverse jocuri amuzante. Dansați sau faceți sport împreună. Urmăriti filme si seriale.
 3. Citiri cărți. Majoritatea dintre noi ne vaităm că nu avem timp de citit.
 4. Reogarnizează lucrurile prin casă. Din păcate, în general nu prea avem timp de o curățenie amănunțită. Acum este momentul perfect.
 5. Desenează sau realizează diverse obiecte cu cel mic. Poate fi extrem de amuzant. În plus copii pot învață multe lucruri noi și interesante.
 6. Vorbește mai mult cu familia și prietenii. Chiar dacă doar prin telefon sau social media. Amintește-ți de câte ori ai spus “Vorbim mai încolo că acum nu am timp”. Eh, acum ai timp suficient.
 7. Plantează niște flori, legume,fruxte,verdeturi. Chiar dacă stai la apartament sunt câteva variante. Acum ai timp sa te ocupi de ele. Iar când vei vedea roadele cu siguranță îți va fi drag sa ai grija de ele în continuare.

Cam atât îmi vine în minte acum. Dar nu ne oprim aici. Exista o mulțime de lucruri pe care le poți face online. Lucruri la care nici măcar nu te-ai gândit.

 1. Poți vizita online, anumite locuri din Israel, cum ar fi: Ierusalim, Piața Carmel din Tel Aviv, Cetatea Jafa, Desertul Negev sau Eliat.
 2. Teatru online. O mulțime de teatre din România au decis ca in plina pandemie sa ne încânte cu spectacolele online. Le puteam vedea liniștiti din confortul casei. O lista a acestor teatre o puteți găsi aici.
 3. Vizitează muzee online. Am rămas plăcut surprinsă să observ că sunt o mulțime de muzee ce au opțiunea de tur virtual. Lista completa o puteți vedea aici.
 4. Participă la cursuri online. Fie plătite, fie gratuite. La un simplu search pe google vei găsi o mulțime de site-uri ce oferă cursuri gratuite.
 5. Citești cărți online. Da, sunt și variante gratuite. Aici găsești câteva titluri interesante.

Eu cam atât am găsit până în acest moment. Dacă îmi mai vin idei, voi face un update al articolului.

Însă va aștept și pe voi cu idei. Astfel vom reuși sa realizam o lista imensa cu tot felul de idei. Aștept cu drag comentariile voastre. Sunt sigură că aveți o mulțime de idei interesante.

Sursa foto: suntparinte.ro

Despre mine

Mama, soție, prietena și nu în ultimul rand femeie...
Scriu cu placere despre beauty, fashion, viata de mamica si multe altele.

(12) Comments

 1. […] si vouă vă place să vă relaxaţi acasă tot pe blogul meu gaăsiţi câteva lucruri de făcut atunci când stai ȋn casă. Articolul a fost scris ȋn perioada stării de urgenţă, […]

 2. Mersi pentru idei. O parte din ele le-am aplicat deja până acum.

 3. Eu nu ma plictisesc deloc, parca tot as mai avea nevoie de timp liber. Invat cu copii, treburi casnice, blog, citit , etc

  1. Sa știi ca același lucru l-am observat și eu. Mai mereu am ceva de făcut. Muncesc de acasă pana la 5. Ma apuc de altele și uite asa abia pe la 9-10 ma pun în pat sa ma relaxez.

 4. Eu vreau musai sa colorez. Si ma incapatanez sa fac paine. Si sa impac 2 copiii mici cu statul in casa.

  1. Noi am mai colorat. Avem mici proiecte pentru grădiniță.

 5. Super, eu mi am ocupat timpul cu citit, puzzle, youtube si seriale.

  1. Uite ca la puzzle nu m-am gândit. Probabil și pentru ca nu am răbdare.

 6. Sunt tare utile recomandările tale si la îndemână 🤗

  1. Mulțumesc pentru apreciere. Ma bucur ca se consideri asa.

 7. Gabriela Alexandra Andrei says:

  Foarte bune idei! Și noi facem multe dintre ele, mai ales ca avem și copii!

  1. Da, când ai copii cu atât mai mult trebuie sa găsești activități care mai de care mai interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *