Diverse Gastronomie Practic Retete Utile

Prajitura din albusuri

Sotul meu si-a facut ciorba de burta ( eu nu mananc ). Si dupa cum bine stiti la aceasta ciorba se folosesc doar galbenusuri.

Ei bine, am ramas cu vreo 7 albusuri cu urme de galbenus ( mai greu de separat la el ). De fapt cica ar fi fost un galbenus intreg care s-a spart. In fine, ce mai conteaza.

Ideea este ca nu puteam face bezele, deoarece nu ies daca au urme de galbenus. Asa ca nu am riscat. M-am invartit, m-am sucit si imi era mila sa le arunc. Asa ca am zis sa incerc sa fac o prajitura din ele. Ce o iesi o iesi. Si culmea chiar a iesit ceva ok.

Iata cum am procedat.

INGREDIENTE:

  • 7 albusuri ( in cazul meu si un galbenus )
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar alb
  • 50 ml ulei
  • 4 linguri de nuca de cocos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • esenta de lamaie
  • esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Eu m-am folosit de mixer pe tot parcursul prepararii.

Albusurile le-am batut cu zaharul si zaharul vanilat. Am mixat bine, pana s-a dizolvat zaharul si am adaugat uleiul. L-am incorporat bine si am inceput sa adaug treptat faina in care am amestecat si praful de copt.

Am adaugat esentele si apoi nuca de cocos, am mixat pana s-a omegenizat foarte bine. Textura compozitiei este asemanatoare cu cea a unui pandispan.

Am turnat-o intr-o tava de tarta ( cea cu pereti datasabili a disparut in mod misterios ) si am baga-o in cuptorul preincalzit aproximativ 50 min pana a trecut testul scobitorii. Cuptorul meu din pacate nu coace uniform si are tendinta de a arde preparatele, asa ca am lasat focul destul de mic.

Puteti inlocui nuca de cocos cu fructe uscate sau de ce nu proaspete, nuca, stafide, fulgi de ciocolata, etc. Eu ador nuca de cocos asa ca de data aceasta am optat pentru ea.

Pe deasupra puteti pune putin sirop de ciocolata sau puteti sa faceti o glazura. Baietelul meu a preferat sa o las cu sos de ciocolata sau sa o manance simpla.

Eu zic ca este o reteta ce merita incercata atunci cand aveti albusuri ramase, nu? Voi ce alte retete cu albusuri mai stiti?

Despre mine

Mama, soție, prietena și nu în ultimul rand femeie...
Scriu despre mine și despre voi, despre ce-mi place și uneori ce nu-mi place.

(16) Comments

  1. Oana says:

    Arata tare bine si e simplu de preparat. Multumim pentru reteta.

  2. Foarte creativă rețeta ta, de multe ori eram în pană de idei când îmi rămâneau albușurile, mai ales atunci când făceam maioneză de casă.

  3. Adina says:

    E o prajitura rapida si cu ingrediente putine. Daca spui ca e si gustoasa merita sa o incercam!

  4. Eu nu mai mănânc ouă de ani de zile, am făcut și alergie la ele.
    Merge veganizată rețeta, am o pudră înlocuitoare pe bază de lupin.

  5. Ce rețeta delicioasa! Felicitări!

  6. Foarte interesanta reteta ta, o sa o incerc si eu cat de curand! Multumesc!

  7. As face si eu dar nu stiu cum, mie niciodata nu-mi raman albusuri in plus, pt ca fac maioneza din ou intreg la blender vertical, 30 de secunde dureaza mixatul. Si atunci… nu au cum sa-mi ramana albusuri. Nu dai o portie sa gust? 🙂

  8. Este foarte interesanta reteta! Chiar și mie îmi rămân albușuri …dar eu le mai fac uneori prăjitură cu mere și bezea…
    O să încerc și reteta ta , pentru că sunt într-o perioadă în care vreau să învăț cât mai multe rețete…
    Pofta buna!

  9. Wow pare chiar usor, o sa vreau si eu sa o fac. Si eu am probleme cu al meu cuptor si ma scoate din minti.

  10. Yamiii, ce bine arată și ce poftă mi s-a făcut,
    Interesantă rețeta ta, mi-am notat-o și abia aștept să o testez. 🙂
    Mai ales că este ușor de pregătit și sănătoasă.

  11. Eu pun resturile de albusuri in ciorba, asa ca atunci cand mancam cozonac avem si ciorba cu albusuri batute :))

  12. In afară de bezele, care apropo nu mi-au ieșit, nu știu altă retetă cu albușuri. O salvez pe a ta și o voi folosi când îmi vor rămâne multe albușuri.

  13. Arata delicios prajitura. Sigur este si gustoasa. Eu mai fac un chec cu ciocolata si albusuri. Iese super bun.

  14. Ma bucur sa descopar reteta ta pentru ca mi se intampla frecvent sa raman cu albusuri si sa nu am ce face cu ele

  15. Un astfel de desert nu am incercat pana acum, dar mi-am salvat reteta pentru ca uneori mai raman cu albusuri si sa nu le mai arunc voi face prajitura ta.

  16. Mi-am notat si eu reteta pentru ca mereu imi raman albusuri cand fac crema de vanilie si nu stiam ce sa fac cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *