Cosmetice Diverse Ganduri Recomandari Super Blog 2020 Utile

Amintiri cu aroma de vanilie

Nu știu cum stă treaba la voi, dar eu când simt anumite mirosuri ȋmi vin minte o mulƫime de momente din trecut. Imi amintesc de locuri, de peisaje, de momente trăite și mai ales de oameni dragi.

Mirosul de cozonac și dulceaƫă ȋmi aminteste bunica. Doar ea știa să facă cele mai delicioase dulceƫuri si cozonaci. Of, atât de dor ȋmi este de acele vremuri.

Mirosul de lemn de brad ars ȋmi aduce afumătoarea bunicilor de la ƫară. Doamne, ce dor ȋmi este de astfel de afumături sănătoase. Poate că momentele pretecute la ƫară au fost puƫine, ȋnsă au fost extrem de frumoase.

Mirosul de portocala ȋmi aminteste de sărbătorile de iarnă din copilărie. Și sunt sigură, că nu sunt singura pe care mirosul de portocale o duce cu gândul la Crăciun. Deh, copilăria ȋn anii 90.

Sunt multe mirosuri ce ma intorc ȋn timp, pe vremea când eram doar un copil vesel, fară griji și probleme. Imi este doar de mama și de mirosul ei specific.

Tare rău ȋmi pare că nu-mi mai amintesc ce cremă de corp folosea mama, când eram eu tare micuƫă. Nu știu dacă și voi vă mai amintiƫi de mirosul clasic al acelor creme de corp din anii 80-90.  Cred ca este un miros pe care nu-l voi uita niciodată și mă bucur de fiecare dată  când găsesc produse cu miros similar. Retrăiesc acele momentele acelea din copilărie petrecute ca ȋntre fete. Când ȋmi dădea tot felul de sfaturi despre cum să fiu mereu curată și ȋngrijită. Că o fată ȋntotdeauna trebuie să fie ca o floare, până și o floare are nevoie de apă curată pentru a putea creste mare și frumoasă.

Când simt un miros asemănător ȋmi trec prin minte un amalgam de gânduri, de amintiri, de momente unice. Miros şi-mi place să rămân acolo, agăƫată măcar pentru câteva momente.

Tin minte că aceasta creme de corp avea și un ușor miros de vanilie, dar era extrem de discret. Cu toate că am tot avut produse cu miros de vanilie, ȋncă nu am găsit aceea combinaƫie perfectă.

Recent am văzut că cei de la Bottega Verde au o gamă de produse cu vanilie neagră și nu mă pot abƫine să nu mă gândesc dacă ele sunt ceea ce caut eu de fapt. Am văzut că au seturi cadou și mă gândesc serios să-mi achiziƫionez unul. Cadou, de la mine pentru mine. Imi doresc enorm să fie ceea ce caut. Am văzut și produse cu petale de vanilie. Până acum nu am mai avut, de aceea tot sper să fie exact ceea ce caut.

Și știƫi ce miros mă mai aduce ȋnapoi ȋn copilărie, mirosul clasic de after shave sau spumă de bărbierit. La categoria cosmetice bărbaƫi, pe vremea aceea nu existau atât de multe variante așa că mai toƫi bărbaƫi din familie miroseau la fel.

Sunt atât de multe mirosuri ce-mi amintesc de anumite clipe din viaƫa mea, ȋncât acum e un haos ȋn gândurile mele și am ȋncercat să mă opresc doar la cele mai dragi, cele pe care nu mi-aș dori să le uit niciodată.

La voi cum este? Sunt mirosuri ce vă trezesc amintiri?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Despre mine

Mama, soție, prietena și nu în ultimul rand femeie...
Scriu cu placere despre beauty, fashion, viata de mamica si multe altele.

(23) Comments

 1. […] Amintiri cu aroma de vanilie […]

 2. Intr-un timp dadeam constant comenzi pe Bottega Verde. Sunt foarte bune produsele lor

  1. Ma bucur. Multa lume le lauda si nu degeaba.

 3. Mirosul de dovleac copt, de mere, imi aminteste de serile din apropierea Craciunului de la bunici

  1. Daaaa, ce vremuri.

 4. O, cred ca majoritatea mirosurilor sunt legate de cate o amintire. 😀 Iar mirosul de mere coapte si scortisoara ma va duce mereu cu gandul in copilarie.

  1. Asta cam asa e. Fiecare miros are semnificatia lui.

 5. Mie scorțișoara îmi stârnește multe amintiri frumoase și mirosul de citrice, mai ales în sezonul rece.

  1. Mirosul de portocale clar ma duce cu gandul la Craciun.

 6. Felicitări pentru poveste!
  Botega verde este unul dintre brandurile mele preferate iar vanilia, o Damne! o ador. Mi-am notat produsele pentru a mi le lua cât mi repede.

  1. Multumesc!
   Da si mie imi place mirosul. Ma bucur ca ai gasit produse folositoare.

 7. Vanilie, cosmetice cu vanilie si sunt cucerita pe loc.

  1. Ma bucur! Si eu sunt la fel.

 8. Foarte mult imi plac produsele lor, mai ales aceste game ce le scot in sezonul rece!

  1. Da, pentru ca au miros specific si ma duc cu gandul la sarbatorile de iarna.

 9. Un miros de sezon, mirosul de clementine, îmi amintește mereu de Crăciun. M-am regăsit în multe dintre rândurile scrise de tine și chiar am citit cu plăcere articolul tău.

  1. Daaa, si eu sunt fel. Cred ca si copilaria in anii 90 este de vina.

 10. Denisa says:

  Cred ca miroase tare bine, am incercat cateva produse de la acest brand si mi-au placut.

  1. Categoric miros divin.

 11. Ce articol frumos și din suflet 🙂 Chiar m-ai purtat în copilăria ta frumoasa 🙂 ma faci curioasa sa încerc și eu produsele cu vanilie de la Bottega Verde 🙂

  1. Ma bucur ca ti-a placut. Da, si eu sper sa fie ceea ce caut.

 12. Diaconu Simona says:

  Mirosul de mere coapte și de cartofi copți în sobă îmi amintește de iernile petrecute la bunici.

  1. Ce frumos. Da si merele coapte sunt pe lista sau placinta cu branza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *