Diverse Favorite Practic Recomandari Super Blog 2020 Utile

Din grija pentru tine

Nu știu câte dintre voi știți, dar în urmă cu câțiva ani am lucrat într-un salon de înfrumusețare. Eu eram la recepție clienți, dar cum se obișnuiește peste tot aveam și alte atribuții. Nu-mi displăcea acest lucru, pentru ca aveam mereu activitate.

Din grija pentru clienți

Pe lângă primirea clienților, răspunsul la telefon, efectuarea programărilor, servit clienții cu cafea, mă mai ocupăm și de curățenia de la recepție, hol și baie. Sau de sterilizarea instrumentarului pentru manichiura și de consumabile.

Eram destul de tipicară și nu pentru ca mi s-a insuflat de către cei de la salon, ci pentru ca știam ca mine depinde atât sănătatea clienților cât și a nostra a celor ce lucram în salon.

Pentru curățenie foloseam pe lângă solutiile clasice de curățat și soluții antibacteriene și dezinfectant. Întotdeauna foloseam mănuși de unica folosință.

Când ma apucam de sterilizat instrumentarul (în fiecare seara), îmi puneam mănuși. Mai întâi foloseam un dezinfectant, apoi le spălăm și abia apoi le băgăm în sterilizator. Le și spălăm pentru ca din cauza alcoolul, prin căldură degajată de sterilizator prindeau o culoare ciudată și păreau vechi și murdare.

Eram meticuloasă, pentru dacă pentru mine acest aspect este important, la fel este pentru toată lumea.

Pentru pedichiura existau papuci de unică folosință, pe care clientele îi țineau până li se usca oja.

La baie, aveam întotdeauna colaci de wc de unică folosință. Făceam curat zilnic, atât dimineața cât și pe timpul zilei, dacă era nevoie.

De consumabile, mă ocupam și eu. O parte din ele le comandam de la Medicale Shop. De la ei luam în mare parte consumabile din hârtie, cum ar fi: role ceaceaf din hartie, rola mare de șervețele, șervețele Z.

Tot de la ei mai luam și mânuși , măști sau botosei.

Șefa mea prefera să cumpere de la ei pentru ca erau mai calitative și prețurile erau ok.

La cosmetică clientele apreciau faptul că primeau halate de unică folosință, atunci când era necesar. Poate pentru că se simțeau mai protejate, atât din punct de vedere igienic, cât și a faptul ca totuși nu mai este chiar totul la vedere.

Pe pat, atât la masaj cât și la cosmetica pe lângă cearful de hârtie, pe care îl schimbau la fiecare clienta, aveam și husa de protectie pentru saltea, ce putea fi dezinfectata cu ușurință.

Eu apreciez foarte mult curățenia atunci când merg la un salon, sunt destul de atentă la detalii, pentru ca vreau să mă în siguranță. De aceea și preferam să fiu meticuloasă. Vorba aceea ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

La aceleasi lucruri sunt atentă și când ma duc la medic. Poate ca acolo sunt și mai și. Pentru mine e important ca un medic sa poarte mănuși, sa se dezinfecteze, sa aibă masca, sa aibe măcar un halat alb, sa nu îl văd doar în hainele cu care a venit. Ador când intru într-o clinică și miroase a curat, a dezinfectant. Îmi da un plus de siguranță și ma face sa ma simt apreciată.

Din punctul meu de vedere curățenia și atenția la detalii legate de sănătate și igienă sunt un altfel de a spune clienților sau pacienților cât de mult îi apreciezi și că la tine se pot simți în siguranță.

Uneori stau și ma întreb dacă as fi fost la fel de atentă la detalii dacă nu lucram în acest domeniu. Dar, cel mai des ma întreb dacă atunci când merg la un salon, la medic sau în alte parte, cei din spate sunt la fel de grijulii.

Dacă ați avea un salon de înfrumusețare, un cabinet medical sau orice altceva ce implica clienți cum ați proceda, pe ce anume ați pune accent pentru ca pacientul sau clientul să se simtă în siguranță?

Despre mine

Mama, soție, prietena și nu în ultimul rand femeie...
Scriu cu placere despre beauty, fashion, viata de mamica si multe altele.

(10) Comments

 1. Pentru cineva care este responsabil, este preocupat de săntatea familiei şi celor din jur, aceste măsuri de igienizare sunt ceva obişnuit. Îmi amintesc cum atunci când am născut primul copil, cu mulţi ani în urmă, nu intra nimeni în casă, cu atât mai mult în camera copilului, înainte de a se dezinfecta. Cu spirt că asta era la vremea aceea, Nicio hăinuţă nu era îmbrăcată fără a fi spălată şi obligatoriu călcată. Nu mai continui, ideea e să avem grijă şi să fim responsabili.

 2. Un articol util, sperăm să scăpăm cât mai curând de pandemia asta 🙁

 3. Am avut si eu ocazia sa constat diferenta dintre un dezinfectant de market si unul medical, pentru spitale. Ultimul aproape ca ustura pe piele si avea un miros foarte intepator.

 4. E important cand ai un salon de acest tip sa tii cont de normele de igiena si sa porti masca, sa dezinfectezi spatiul de lucru, mai ales in situatia curenta.

 5. Catalina Coman says:

  Igiena mi se pare esențială in astfel de afaceri. Nu ai cum sa fii prea tipicar.

 6. Denisa says:

  Cu siguranta pe igiena, curatenie, dezinfectie si multe alte masuri pt a preveni raspandirea bolilor.

 7. Evident ca protectia ar prima. Trebuie sa avem grija la orice detaliu ca nu cumva sa se intample vreo neplacere din cauza noastra

 8. cudrag.cristina says:

  Este interesant de vazut si aceasta perspectiva. 🙂
  Eu lucrand in domeniul medical, mereu am observat astfel de detalii si am pus accent pe igiena.

 9. Toate aceste masuri sunt de bun simt și ar trebui sa fie luate de absolut orice cabinet, de orice natura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *