Cumparaturi Diverse Ganduri Practic Spring SuperBlog 2021 Utile

Acasă este acolo unde ma simt în siguranță

Pentru mine acasă nu este doar un cuvânt. Acasă nu este doar o casă de vis sau un apartament decorat după ultimele tendințe.

Ce înseamnă acasă pentru mine.

Pentru mine acasă este locul unde vin de fiecare cu placere și nerăbdare după o zi de munca.

Este locul în care mă simt în siguranță. Unde orice durere și orice suferință trece mai ușor. Și nu mai doare la fel de tare.

Acasă este acolo unde persoanele iubite ma așteptă cu drag. Unde îmi pot tine băiețelul în brate în timp ce doarme.

Locul în care ne strângem împreună și petrecem timp frumos și de calitate. Locul unde adunam amintiri.

Acasă este locul unde am crescut. Unde știu, ca chiar dacă azi as pleca și mâine m-aș întoarce as fi primită cu bratele deschise.

Planuri de viitor

Acum hai să lasăm un pic la o parte lucrurile mai sentimentale, dar cele mai importante atunci când vine vorba de acasă. Să trecem și la partea fizica, palpabila a cuvântul acasă.

Despre faptul ca vrem sa ne mutam la casa, v-am mai vorbit. Dar, mai durează câțiva ani, tocmai de aceea azi nu o sa va mai vorbesc despre acest lucru.

Până vom reuși să ne mutăm, vrem să ne renovăm apartamentul. Voiam anul acesta, însă mai avem ceva de rezolvat și cred că abia la anul vom reuși.

Și pentru că niciunul dintre noi nu este prea priceput și nici nu prea avem timp să umblăm vom apela tot la varianta de a cumpăra materialele de construcție online.

Poate vă gândiți că pentru renovarea unui apartament nu ai nevoie de foarte multe materiale. Da, poate ca nu ai nevoie de la fel de multe lucruri ca la construcția unei case, însă tot se aduna o mulțime.

De la glet, amorsă, adevezivi pentru montata gresia și faianța până la finisaje.

Da, de partea cu materialele s-ar putea ocupa soțul, la partea de finisaje eu. Dar de ce să ne chinuim dacă există firme specializate ca Vindem-Ieftin.ro care ne pot ajuta?

Ne-am gândit a ferestre PVC deja avem și sunt destul de noi, așa că nu le vom schimba.

Clar trebuie să schimbam gresia și faianța pe hol și în bucătărie. Baia mai poate aștepta. Cu toate ca eu as schimba totul și acolo. Deh, asa sunt femeile, se plictisesc repede și mereu au chef de o schimbare.

Camerele, holul și bucătăria vrem să refacem de la zero, de la pereți și parchet, respectiv gresie, până la mobilier.

Dacă la hol m-am pus de acord cu soțul și vom pune gresie care imită parchetul și pe pereți clasica vopsea lavabilă, nu la fel stau lucrurile când vine vorba de sufragerie nu prea.

În sufragerie eu aș fi vrut tapet. Un tapet alb cu un model cât mai discret. Însă sotului nu îi place. Spune ca nu se mai poartă așa și ca nici nu este practic.

Totuși la fototapet nu voi renunță. Vreau să pun atât în sufragerie cât și în dormitoare. Pe un singur perete. Mi se pare ca aduce un plus de culoare, fără a încărca. Nu vreau ceva complicat sau care sa iasă în evidență ci ceva simplu și de efect.

Despre bucătărie nu o să vă vorbesc și azi pentru ca deja știți că nu sunt foarte hotărâtă. Știm doar că vrem să facem și aici o ieșire pe balcon (desigur cu aprobare).

După ce terminăm cu șantierul putem să ne gândim și la parte de finisaje și mobilier. Aici nu prea sunt hotărâta. Știu că vreau un dressing imens pe hol și în rest cât mai puțină mobilă.

Mie îmi plac încăperile luminoase. Totuși având în vedere că locuim la un etaj destul de superior și pe partea cu soarele clar voi apela și la jaluzele pe lângă perdea și draperii. Acestea împiedică soarele puternic să între în casa ajută și la menținerea unei încăperi mai răcoroase.

Voi încerca să deschid camerele folosind culori deschise, pastel pentru mobilier și decorațiuni.

Culorile pastel mi se pare ca fac ca o casă sa fie mai primitoare, mai luminoasă și călduroasă. În plus îți induce o stare de relaxare.

Cam acesta sunt planurile mele de a face acasă și mai acasă.

Ce înseamnă acasă pentru voi? Cum ar arata casa visurilor voastre?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

Sursa foto: vindem-ieftin.ro

Despre mine

Mama, soție, prietena și nu în ultimul rand femeie...
Scriu cu placere despre beauty, fashion, viata de mamica si multe altele.

(10) Comments

 1. […] Acasă este acolo unde ma simt în siguranță […]

 2. Mi-am schitat si eu casa visurilor mele in linii mari desi nu stiu daca o voi vedea proiectata candva. Cred ca este bine sa visez si sa am un plan de rezerva

 3. Eu am trecut prin asta anul trecut si in doua luni a slabit aproximativ 10 kilograme in conditiile in care eu eram doar diriginte de santier, n-am facut munca fizica.

 4. De acord cu tine 😀

 5. Irina says:

  Acasă pentru mine înseamă unde este familia mea. Casa mea vreau sa fie utila și confortabila pentru toți. Util articolul.

 6. Acasa, pentru mine, este starea mea interioara de liniște. Cand sunt ok pe interior ma simt bine în orice încăpere 🙂

 7. Acasa e un sentiment in esenta ❤️

 8. Momentan si noi suntem la stadiul de planuri, urmeaza fundația curand. 😊

 9. Dana says:

  Aveți un aliat de nădejde în această companie. Cu siguranță veți obține rezultatele dorite! Și eu am in gând renovări, completări, iar acum am un reper tare bun.

 10. În casă trebuie să te simți în siguranță și să îți fie drag de ceea ce vezi în jurul tău, să fie un loc cât mai plăcut și intim.
  Mult succes în competiție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *